مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : چهارشنبه 88/4/24
نظر
خبرنامه دانشجویان ایران: نشریات فرانسوی «لوموند» و «پاری ماچ» و هفته نامه انگلیسی «اکونومیست» در سال های 1985 و 1986 گزارش های تامل برانگیزی از پیشینه موسوی خوئینی ها (دبیرکل مجمع روحانیون مبارز) منشر نموده اند.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»، بخشی از این گزارش ها در سال 1381 در کتابی به نام "شنود اشباح" منتشر گردید که سریعا با واکنش تند وزارت ارشاد دولت اصلاحات مواجه شده و پس از جمع آوری  نسخه های کتاب مذکور از بازار، هیچ گاه مجوز انتشار مجدد برای این کتاب صادر نشد.

بنابراین گزارش در فصل "پاتریس لومومبا" ی این کتاب آمده است:

از نشریه فرانسوی «پاری مارچ» - 28/06/1985:

... این مرد اسرار آمیز حجت الاسلام محمد موسوی خوئینی ها» ست.
... مدتها تمام دستگاههای پلیس جهان پس از واقعه خونین مسجد اعظم مکه که منجر به مرگ صدها نفر در فاصله سالهای 8019-1979 شد در جستجوی او بودند. او حتی بدون این که پلیس فرانسه متوجه شود، سفر کوتاهی به پاریس انجام داد و در پاییز سال 1983 سه روز در سفارت ایران در پاریس اقامت کرد و هنگامی که پلیس متوجه حضور او شد به «بروکسل» گریخت... .

اشخاص وارد به امور کرملین، معتقدند که او یار «کا.گ.ب» در ایران و دوست قدیمی «حیدر علی اف» عضو دفتر سیاسی شوروی است.(«علی اف» اجداد ایرانی دارد و در گذشته 17 سال رئیس پلیس مخفی آذربایجان بوده است)

دوستی آنها از دهه 1960 در مجارستان شروع شد. در آن زمان «آندروپف» سفیر شوروی در مجارستان بود  و «خوئینی ها» ی جوان در بوداپست دانشجو بود و قبل از «لیسانسه» شدن به آلمان شرقی رفت و بالاخره لیسانس خود را در دانشگاه پاتریس لومومبای موسکو گرفت.

«خوئینی ها» در گذشته در اردوگاه های یمن جنوبی و جنوب لبنان آموزش دیده، و بی قید و شرط «جورج حبش» را تحسین می کند. در دهه 1970 اکثر سرویس های اطلاعاتی، خبر از رفت و آمد های او به بغداد و الجزیره، ژنو، مسکو، طرابلس، و وین می دادند.

وی با ژنرال «پناهیان» کمونیست قدیمی که در سال  های 1944 تا 45 رئیس ستاد ارتش خلق جمهوری مهاباد بود نیز ملاقات داشت.

«خوئینی ها» که از سال 1975 در آلمان شرقی مستقر شده بود ، تعلیمات خود را از « مارکوس ولف» ژنرال آلمان شرقی و رئیس سرویس های مخفی برلین شرقی دریافت می داشت.

از دوران کودکی و نوجوانی موسوی خوئینی ها اطلاع زیادی در دست نیست... .

از روزنامه فرانسوی لوموند، 11 و 12 مارس 1984:

از همان زمان بود که موسکو برای تربیت کادر های آینده یک ایران کمونیست اهمیت زیادی قائل شد.
در فاصله سال های 1958 و 1964، «آندروپف» و «علی اف» تعداد زیادی از این کمونیست ها را جهت تکمیل آموزش های لازم به چین و کوبا ، سوریه ، لبنان، و لیبی اعزام نمودند.

تبحر و ورزیدگی این افراد در واقع از تلاش های « علی اف» نشات می گرفت. وی در حقیقت ایرانی الاصل بود و در سال 1923 در نخجوان متولد شده بود. «علی اف» علاوه بر فارسی بر زبان هایی ترکی و عربی نیز کاملا تسلط داشت. و در ابتدا با درجه ستوان دومی وارد کا.گ.ب  شد . (1941-1946) و سپ رهبری حزب جدایی طلب دموکرات آذربایجان ایران را در تبریز به عهده گرفت و سپس مقدمات فرار طرفداران حزب شوروی را فراهم نمود و از همین رو ، بالاجبار تبدیل به یک رابط میان دو حزب ایران و کمیته مرکزی شوروی شد.


از هفته نامه انگلیسی اکومونیست (صفحه بولتن اطلاعاتی) 30 ژانویه 1986:

... بنا به گفته یکی از کمونیست های ایرانی که اخیرا به غرب فرار کرده است ، یکی دیگر از رابط های شوروی در ایران «موسوی خوئینی ها» می باشد. بنا بر گزارش سازمان سیا، «خوئینی ها» پس از آن که در دانشگاه پاتریس لمومبای موسکو تحصیل نمود، به عنوان عنصر نفوذی استخدام گردید، به نظر می رسد که در اواخر دهه 1960 و اوایل دهه 1970، «خوئینی ها» رابط بین دوستان آلمان شرقی خود در«لایپزیک» بوده است. گفته می شود وی وجوهی نیز بابت فعالیت های ضد شاه دریافت داشته است... .

بنا بر گزارشات سازمان جاسوسی امریکا در نوامبر 1983 وی در حالی که سرگرم مسافرت با یک پاسپورت سوری بود ، در انگلستان مورد شناسایی قرار گرفت. ظاهرا «خوئینی ها» در صدد سازمان دادن دانشجویان مسلمان و گشایش حساب های مخفی در شعب بانک های خارجی در جرسی و جزایر کانال مانش بوده است... .